Om oss

Södra Vätterbygdens konstrunda skapades när två konstnärssjälar som gått med samma idéer slog ihop sina tankar om att bygden behövde en alldeles egen konstrunda. Snart fann vi fler eldsjälar i konstnärskollegor som gått med liknande funderingar och tillsammans skapade vi den ideella föreningen Södra Vätterbygdens konstrunda och detaljerna för evenemanget började att finslipas.

Basen var snart utkristalliserad – detta skulle bli ett evenemang där grundstenarna var glädje, gemenskap, inspiration och ett varmt välkomnande! Till denna konstrunda skulle alla konstnärer och konsthantverkare känna att de hade en plats – både den väletablerade och högutbildade likväl såsom amatören och den autodidakte. Målet var att visa konst och konsthantverk med en stor bredd både gällande stilar, tekniker och material, vilket vi tänkte också skulle locka en stor publik. Detta evenemang skulle kunna locka både konstnärer och besökare från när och fjärran. En upplevelse utöver det vanliga!

Målet är att skapa en årligt återkommande konstrunda som alltid går av stapeln den första helgen i september. Södra Vätterbygden består av kommunerna Jönköping, Habo och Mullsjö. Det är inom detta geografiska område som deltagarna bjuds in att ställa ut och visa upp sina verk. Även konstnärer och konsthantverkare som är bosatta och verksamma på annan ort är välkomna att delta i konstrundan under förutsättning att man ordnar egen utställningslokal inom Södra Vätterbygden. Att öppna upp gränserna för vem som får delta i konstrundan tror vi kan bidra till en intressant variation av konst och konsthantverk som kan visas under åren framöver. Nöjda deltagare återkommer och nya kommer till.

Är du konstnär eller konsthantverkare som är intresserad av att delta i konstrundan? Gå in under fliken Anmälan och medlemskap för mer information.

Varmt välkomna till denna kulturupplevelse!

Sören Nordenström

Ordförande Södra Vätterbygdens konstrunda