Anmälan och medlemskap

Konstrundan är full och vi tar inte emot anmälningar.
Vi öppnar för anmälningar till rundan 2023 i januari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Information om 2022 års konstrunda

Konstrundan är öppen för alla konstnärer över 18 år och som kan ordna egen utställningslokal inom Jönköpings-, Habos- eller Mullsjös kommun. Som deltagande konstnär ska du vara medlem i föreningen Södra Vätterbygdens konstrunda. Medlemskap som ingår i deltagaravgiften täcker hela året. Du kan också bidra som stödmedlem om du vill stödja föreningen. Se fliken Stödmedlem

Nytt för i år!

– Om du hittar en ny sponsor som inte har varit med
innan så får du halva deltagaravgiften tillbaka.

– Antalet konstnärer är begränsat till 101 stycken.


Anmälan

Läs noga  – Digital anmälan finns i slutet

Inför årets konstrunda har vi begränsat antalet deltagare till max 101 st. Antagningen sker löpande i takt med att anmälan mottagits och deltagaravgiften betalats.  Så snart din betalning registrerats på vårt bankkonto så får du ett bekräftelsemail om att du blivit antagen. Om anmälan saknar utställningsplats skall den kompletteras senast den 1:a maj, om detta inte sker går platsen vidare till utställare på reservlistan.

Din anmälan ska vara inkommen SENAST den 1:a maj 2022. Anmälan sker via ifylld webbanmälan på hemsidan eller via post, bifoga ett foto på ditt verk. Anmälan hittar du här nedanför.

Viktiga regler ni måste följa för att vi ska kunna behandla er anmälan:

  1. Fotot ni skickar måste vara märkt med [ert namn].jpg och bra upplösning (300dpi, 1Mb)
  2. Er betalning på pg eller swish ska också vara märkt med namn och gärna personnummer (6 siffror).
  3. Om ni skriver adress till ert instagramkonto ska den vara fullständig, dvs: http://instagram.com/ert namn

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 750 kr per deltagande konstnär och sätts in på Pg 798883-5  eller Swish 123 106 49 97 i samband med din anmälan.
Märk betalningen med ditt namn och gärna personnummer (6 siffror).

Föreningen är inte momsregistrerad, därför tillkommer ingen moms. I deltagaravgiften ingår årets medlemsavgift på 100 kr i föreningen Södra Vätterbygdens konstrunda.  Alla intäkter går direkt till finansiering av konstrundan såsom marknadsföring och kostnad för samlingsutställning. Föreningen drivs helt ideellt och utan vinstsyfte.

OBS! Deltagaravgiften är per utställare även om ni delar utställningslokal.

Tid och plats

Konstrundan arrangeras alltid första helgen i september. I år infaller den 2 september – 4 september 2022

På lördag och söndag 3-4 september håller alla deltagare sina ateljéer eller utställningslokaler öppna mellan kl. 11-17. Det går även bra att ha öppet på fredagen om man själv vill. Varje deltagare ansvarar själv för sin utställningslokal.

Samlingsutställning

Samlingsutställnigen har öppet Fredagen kl. 10-18, Lördag och Söndag kl. 11-17

Samlingsutställningen hålls på Kulturhusets vind på Tändsticksområdet i Jönköping. Här är alla deltagare representerade med ett verk var. På samlingsutställningen får besökarna möjlighet att se smakprov på konst och konsthantverk som årets deltagare erbjuder. Besökare har då möjlighet att lägga upp sin runda efter vad som lockar mest.

Villkor för deltagande i Södra Vätterbygdens konstrunda

· Anmälan är bindande.
· Observera att det endast finns 101 platser. Det är först till kvarn som gäller. Både betalning och anmälan måste ha inkommit för att komma med. Bara anmälan säker inte utan då går din plats till nästa person i kön.
Utställningsplats kan meddelas senare men  SENAST den 1:a maj 2022.
· Fotot du skickar in med anmälan kommer användas i tryckt material, hemsida och sociala medier i syfte att göra reklam för Södra Vätterbygdens konstrunda. Var nog med bildens upplösning (300dpi, 1 Mb).
· Anmälan är individuell – en anmälan samt avgift per deltagare. I delad lokal skall ALLA utställare betala deltagaravgift. Om vi får reda på att detta missköts förlorar man möjligheten att anmäla sig till nästkommande års konstrunda.
· Sociala medier som du använder för din konst skall vara öppna för alla. Om detta inte är fallet kommer de inte tryckas i kartan eller publiceras på hemsidan.
· Dina personuppgifter och inskickat foto kommer att lagras digitalt av Södra Vätterbygdens konstrunda i syfte att föra medlemsregister och för marknadsföring av konstrundan.