Anmälan och medlemskap

Den 1 januari öppnar vi anmälningsblanketten för anmälan till
Södra vätterbygdens konstrunda 2020.
Precis som tidigare går anmälningstiden ut den 1 maj 2020.


Information om 2020 års konstrunda

Konstrundan är öppen för alla konstnärer och konsthantverkare födda senast 1999 och som kan ordna egen utställningslokal inom Jönköpings-, Habos- eller Mullsjös kommun. Som deltagande konstnär ska du vara medlem i föreningen Södra Vätterbygdens konstrunda. Medlemskap som ingår i deltagaravgiften täcker hela året.

Du kan också bidra som stödmedlem för 100 kr om du vill stödja föreningen. Se fliken Stödmedlem


Anmälan

Inför årets konstrunda har vi begränsat antalet deltagare till max 120 st. Antagningen sker löpande i takt med att anmälan mottagits och deltagaravgiften betalats.  Så snart din betalning registrerats på vårt bankkonto så får du ett bekräftelsemail om att du blivit antagen. Om anmälan saknar utställningsplats skall den kompletteras senast den 1:a maj, om detta inte sker går platsen vidare till utställare på reservlistan.

Din anmälan ska vara inkommen SENAST den 1:a maj 2020. Anmälan sker via ifylld webbanmälan på hemsidan eller via post, bifoga ett foto på ditt verk. Anmälan hittar du här nedanför.

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är 750 kr per deltagande konstnär och sätts in på Pg 798883-5  eller Swish 123 106 49 97 i samband med din anmälan. Märk betalningen med ditt namn och personnummer.

Föreningen är inte momsregistrerad, därför tillkommer ingen moms. I deltagaravgiften ingår årets medlemsavgift på 100 kr i föreningen Södra Vätterbygdens konstrunda.  Alla intäkter går direkt till finansiering av konstrundan såsom marknadsföring och kostnad för samlingsutställning. Föreningen drivs helt ideellt och utan vinstsyfte.

OBS! Deltagaravgiften är per utställare även om ni delar utställningslokal.

Tid och plats

Konstrundan arrangeras alltid första helgen i september. I år infaller den 4 september – 6 september 2020.

På fredag kväll den 4 september hålls invigningen av samlingsutställningen med utställarnas representationsverk, där deltagande konstnärer, publik och press är välkomna.

På lördag och söndag 5-6 september håller alla deltagare sina ateljéer eller utställningslokaler öppna mellan klockan 11-17.
Varje deltagare ansvarar själva för utställningslokal.

 Samlingsutställning

Samlingsutställningen hålls på Kulturhusets vind på Tändsticksområdet i Jönköping. Här är alla deltagare representerade med ett verk var. På samlingsutställningen får besökarna möjlighet att se smakprov på konst och konsthantverk som årets deltagare erbjuder. Besökare har då möjlighet att lägga upp sin runda efter vad som lockar mest. Samlingsutställningen hålls öppen hela helgen.

Villkor för deltagande i Södra Vätterbygdens konstrunda

· Anmälan är bindande.
· Observera att det endast finns 120 platser. Det är först till kvarn som gäller och då måste betalning och anmälan inkommit. Om betalning ej inkommer med anmälan går din plats till nästa person i kön.
Utställningsplatsen måste ha inkommit SENAST den 1:a maj 2020.
· Fotot du skickar in med anmälan kommer användas i tryckt material, hemsida och sociala medier i syfte att göra reklam för Södra Vätterbygdens konstrunda.
· Anmälan är individuell – en anmälan samt avgift per deltagare. I delad lokal skall ALLA utställare betala deltagaravgift. Om vi får reda på att detta missköts förlorar man möjligheten att anmäla sig till nästkommande års konstrunda.
· Sociala medier som du använder för din konst skall vara öppna för alla. Om detta inte är fallet kommer de inte tryckas i kartan eller publiceras på hemsidan.
· Dina personuppgifter och inskickat foto kommer att lagras digitalt av Södra Vätterbygdens konstrunda i syfte att föra medlemsregister och för marknadsföring av konstrundan.


Anmälan via brev

Klicka på länken Anmälan via brev om du vill skriva ut anmälningsblanketten, fylla i förhand och skicka per post i stället: